Sunday, April 16, 2006

Hearst Castle - den berömda öppna spisen



Fredag:

Idag skulle vi åka till Hearst Castle
och Hearst Castle. Resan dit var ungefär 250 miles(=40mil) och det skulle ju ta en stund men tog ca 4 timmar. Super bra vägar och bra tempo kan man sga att det blev bra. Vi åt mexikansk pizza i San Simeon.

Vi åkte upp till Hearst Castle och det var imponerande, det var mer slott än många andra slott jag har sett.

Modernt byggt, även om det var byggt på 30-talet. Armerad betong i grunden och sedan är allt fint påklätt utanpå. 2 stora basänger,assor med konst, egen biograf osv.

Till den turen vi gjorde hörde en film som National Geografics gjort och den var kanonbra. Filmen handlade lite m drömmen Hearst Castle och lite om William Randolf Hearst uppväxt.

På vägen hem åkte vi Highway one till Monterey där vi tog ut på Interstate 101 igen.

Highway one präglas av extrem natur i form av branta berg, mycket jordskred och en väg där kurvorna är så snäva att det käns somom man mmöter sig själv i kurvorna. Mcket intressant och väldigt vacker utsikt.

Det gick inte att åka Highway 1 längre norrut efter Monterey för det hade rasat för mycket. Alla dessa ras beror främst på regnrekord. Det har regnat 27 dagar i Mars... behöver jag säga mer.

Nu var det bara raka spåret hem. Vi hann åka 72 mil idag... Nu börjar jag bli lite sömnig, klockan är 02:03 här på natten så det är dax att sova ;)

I morgon skall vi sova lite mer hoppas jag, vi har inte planerat något speciellt på förmiddagen men på eftermiddagen så blir det att åka och hälsa på på Alcatraz som ironiskt nog(i mina ögon) heter Golden Gate National Recreational Area.

Sov gott så ses vi kanske i morgon. Det är ju natten till Påskafton här men
påsken är inte mycket till högtid i San Francisco så det blir väl inte något speciellt.
Godnatt

./Mvh Fredrick & Hans

No comments: