Saturday, April 15, 2006

Torsdag: Stanford University

Godmorgon! Idag skulle Erika till Palo Alto för att intervjua lite intressanta personer så vi tänkte att vi följer med så får vi se Stanford University m.m.

Palo Alto är en stad som skapades för att serva Stanford University och och dess behov på alla sätt och vis. Stanford är ett universitet som är väldigt kreativtoch inriktar sig på att få fram reella resultat hellre än grundforskning och liknande. Bl.a. Google har fötts på Stanford och har ett stort fett hus i Silicon Valley.

När vi kom dit så släppte Erika av oss vi huvud entrén kan man säga, slutet på palm drive. Vi gick omkring på universitetsområdet lite och en kvinna kom fram och frågade om vi behövde hjälp. Vi fick följa med till hennes kontor i Department of Electrical Engineering där vi fick en karta över Campus.

Därefter gick vi till Bokhandeln och tittade lite men köpte inget även om det fanns väldigt mycket som var intressant, i alla fall för mig. På väg till Green Library så tog vi en fika, en jättebulle och lite att dricka. Vi satt i solen och latade oss det var mysigt. Ca 20 grader varmt. Vi kom fram till Green library därvi gick in. Man fick registera sig och sedan skriva in sig för att komma in.

Väl inne så tittade vi på en utställning om den stora jordbävningen 1906 och hur det hade påverkat universitetet. Även jordbävningen 1989 togs upp men den var inte lika allvarlig. Efter detta gick vi till Deras Art Museum och tittade på konst av bl.a. Rodin, Balzac med mera.

Vid det här laget så var Erika klar och vi åkte in till Palo Alto och åt en bit mat. Jag måste säga att Stanford campus var ett av de mysigaste jag sett och ett av de trevligaste ställen jag varit på.

Nu åkte vi tillbaka till San Francisco och bytte bil. Vi fick inte bilen på en gång så Erika hämtade den nya lite senare. Hans och jag gick och gick och gick och åkte Cable Car till Fishermans Wharf, jag ville fotografera Trans American Pyramid och Coppolas Café.

Vi letade som sjutton efter Cafét och när vi undrade var sjutton det var så visade det sig att vi stod precisutanför ;) Vi gick genom China Town (där luktade det rikligt med fisk) och tog en Cable Car ned till Fishermans Wharf och tittade på sjölejona vid Pir 39. Efter detta åkte vi mot Powell Street Station och träffade Erika. Vi gick till Union Square och fotograferade lite sedan gick vi och åt mat, det var gott. Det blev en riktig köttbit. Nu var det dax att åka hem. Det var skönt. I morgon fredag skall vi till Hearst Castle, kan bli kul.

No comments: