Thursday, April 20, 2006

Måndag: Last day of SF visit


20_DSCN0502
Originally uploaded by Weirdigge.
Hej! Hello! Buenas Diaz!
Jordekorrar har dom gott om här.
Vi har 3st i trädet utanför vårat hus de är kul att se på men det verkar som om det finns väldigt många jordekorrar i detta land så jag kan förstå hur Piff & Puff kom till. Naturligtvis så stör de inte oss, de är mest roliga att se på.
Förmodligen så tycker de om utsikten från huset ;)

En annan sak de har mycket gott om här, nästan fler än jordekorrarna, är FedEX-(Federal Express) och UPS-bilar. Vilket alltså är budfirmor.
Det kryllar av dem, man ser dem hela tiden.
Hursomhelst, vi skulle se Asian Art of San Francisco idag och Japanes Tea Garden. Nu visade det sig att det var måndag och då
var det stängt, illa. Det var dålig planering. The Japanes Teagarden lågt precis bredvid och var öppen. Den var riktigt mysig och vi blev kvar där ett tag och gick om kring och tittade lite innan vi gick upp bakom trädgården där vi hittade en konstgjord sjö i vilken de brukar segla med segelbåtar.
Det finns även en sjö i Golden Gate park som vi varit vid och som brukar finnas med på film. Den sjöns brukar man springa vid och även segla med segelbåtar. Ett antal filmer har haft denna sjö med, kul att ha varit där.
Vid sjön fanns det även sjurliv i form av sköldpaddor som låg och solade sig, coolt.

Nu var det dags att åka ned på stan, till Fishermans wharf och ställa in bilen i parkeringshus. Det är billigare med parkeringshus än med böter och eventuell bortforsling av bilen. Syrran har provat men här är det helt normalt och man är mer onormal om man inte fått sin bil bortforslad och alla tycker synd om en som fått bilen bortforslad *LOL*

Vi bestämde oss för att åka "Lombard st" med bil, dvs. den delen som slingrar sig. Resten av ”Lombard st” är inget exceptionellt i jämförelse med de andra gatorna. Det var rätt coolt och det verkar som att just den gatan dra väldigt mycket turister för varje gång vi varit där så har det stått klungor med turister både ovanför och nedanför oberoende av väder.

Den resterande resan ned till Fishermans wharf var tämligen ointressant en massa superraka gator precis som på alla andra ställen i San Francisco.
Vi parkerade bilen i ett parkeringshus som kostade $6 i timmen. När vi kom tillbaka på kvällen så kostade det $30 totalt och det var nog flatrate taxan/dygn.
Man kunde få en massa avdrag om man handlade i olika affärer och om man åt i olika restauranger men det gjorde vi inte och att handla bara för att få billigare parkering var det ingen större vits med.

När vi parkerat bilen så tog vi en GAMMAL spårvagn ned till "Market st", jag skulle kolla in leksaksaffärer som förövrigt helt kass. Sedan gick vi upp till ingången till China Town som ligger i korsningen "Bush st" och "Grant st". Där tog vi lite kort. Vi hade redan tidigare varit i China town så det kunde vi undvara igen.
China town var förövrigt inte mycket att se trots att det är den största utanför Asien.

Nu hade jag sett en Disney Store affär i nord-västra hörnet på Union square
när vi åkte Cablecar på "Powel St" och den ville jag se så vi gick dit. På vägen dit så stötte vi på Levi Strauss huvudkontor och jag fotograferade en fontän i koppar på deras trappa som var ganska spektakulär.
Disney butiken var cool i Disney andan med stora figurer från diverse av Disneys filmer.

När vi var klara med detta så gick vi ned till "Market St" "Powel St" och gick förbi Victorias Secrets(säljer exklusiva underkläder för de som inte vet) men den kollektionen som de visade just nu var inte snygg. Väl nere på Market så snubblade vi över några schackspelare som hade radat upp sig.
Jag tror att det var någon form av snabb schack men jag är inte säker. det var väl en 10-20 bord eller så totalt.

Market street byggdes för att länka ihop två växande städer/stadsdelar där de hade olika riktning på gatorna.
Husen blir därmed ganska trekantiga på norrsidan av Market street. Jag tog kort på gataorna Market st & Ellis
i korsningen Market/Ellis/Stockton och 4:e så man kan se hur det ser ut
Man kan nog säga att Market St var hjärtat i det moderna San Franciso där finansdistriktet fanns bl.a.

Det stod klungor av kravallstaket runt om längs Market st, detta var för att man på tisdagen den 18:e April skulle fira 100års jubileum av den stora jordbävningen 1906 då i princip hela San Francisco brann upp i de bränder som följde jordbävningen. Nu har i princip alla offentliga och nyare byggnader samt byggnader värda att bevara förstärkts så att de skall klara en kraftig jordbävning. Det fanns en utställning om detta i ett stor tält på Market St.
Tydligen så började man bygga om många offentliga byggnader efter 1989 då det var en annan lite större jordbävning.

Vi gick till Erikas kontor på IDF & PC World sedan åkte vi allihopa till Palace of Fine Arts som naturligtvis var stängt för att det dels var för sent och det var måndag. De flesta Museum verkar ha stängt på måndagar, värt att veta.
Intressant att veta är också att den påfart till "James Lick skwy" man ser nord-öst om IDG’s kontor inte längre finns kvar, eller iallafall bara delvis(=det går inte att köra på den)

Innan vi åkte hem var vi och handlade och jag var tvungen att ta kort på en baugette som var hyggligt stor, the American Way ;)
I morgon är det dax att åka hem...no comments
./Mvh Fredrick

No comments: